Ge nyflyttade automatiska medlemskap i fordonspooler

När man flyttar förändras vardagen ofta mycket. Då står våra fönster för beteendeförändring på extra vid gavel. Därför kan det kanske vara smart att passa på att göra nyflyttade till medlemmar i gröna fordonspooler.

Problem/Möjlighet

Vi faller ofta i fällan av att skjuta upp saker vi egentligen borde göra, särskilt om det är något som inte är akut. Vi finner det också svårt att ta första steget och håller oss gärna till gamla rutiner. På grund av detta kan det vara bra att som företag, organisation eller kommun hjälpa till på traven. Vid en flytt är det särskilt effektivt att göra så, tack vare den psykologiska s.k. ’nystartseffekten’ som uppstår vid större livsomställningar och gör det lättare att ändra våra gamla vanor. Att flytta innebär ju att nya rutiner ska komma på plats, så varför inte passa på. Kanske kan hela samhällets vardagsresande göras mer hållbart genom att använda detta extra stora förändringsfönster.

Vill du läsa hela nudgen?

Genom att prenumerera på Smart Nudges får du bland annat mer detaljer om hur nudgarna ser ut och om deras resultat. Källor syns också, liksom bilder och ibland även videor.
Vill du istället ha hjälp med att implementera nudgen, kontakta Nudgd.

Logga in