Öka användning av återanvändbara bärkassen med vältajmad synlig påminnelse

För att en tygpåse skall ge en miljövinst framför en plast- eller papperspåse krävs det att man använder den hundratals gånger. Därför är det himla synd när man glömmer den hemma. Här har vi samlat ett gäng nudgar som hjälper till att komma ihåg tygpåsen.

Att ha en återanvändbar bärkasse kan vara bra för att dra ned på konsumtion av plast- och papperspåsar, men det finns många kriterier som behöver uppfyllas för att den ska ge en faktisk miljövinst totalt sett. Ett av dessa kriterier är att man måste använda den hundratals gånger. Därför är det olyckligt om man glömmer att ta med den, vilket tyvärr är alldeles för lätt att göra i våra stressiga vardagar – särskilt om man alltid har använt plast- eller papperspåsar tidigare för sin handling, och särskilt om man av någon anledning inte har möjlighet att bära med sig påsarna i sin väska.

Vill du läsa hela nudgen?

Genom att prenumerera på Smart Nudges får du bland annat mer detaljer om hur nudgarna ser ut och om deras resultat. Källor syns också, liksom bilder och ibland även videor.
Vill du istället ha hjälp med att implementera nudgen, kontakta Nudgd.

Logga in