Skicka personaliserat meddelande om att stänga av prylar

Vi vill gärna ha balans mellan våra värderingar och handlingar, men det är inte alltid helt lätt att komma ihåg att göra det, speciellt inte om konsekvenserna dröjer. Att stänga av elektronikprylar och sänka termostaten kan dock bli enklare att minnas med hjälp av individualiserade digitala påminnelser.

Våra liv är späckade med elektronikprylar som drar energi även när vi inte aktivt använder dem. Telefoner, paddor, TV-set, datorer, köksapparater, radioapparater, leksaker, kameror, AC-enheter, lampor av olika slag, fjärrkontroller etc. etc. etc. Även termostater kan vi räkna med här – det är en pryl som vi borde använda mer för att sänka värmen när vi inte behöver den, men vi rör den nästan aldrig. Vi har helt enkelt för många grejer och hjärnan har så många mer brådskande saker att tänka på att vi glömmer bort sådant vars konsekvenser inte kommer förrän senare.

Vill du läsa hela nudgen?

Genom att prenumerera på Smart Nudges får du bland annat mer detaljer om hur nudgarna ser ut och om deras resultat. Källor syns också, liksom bilder och ibland även videor.
Vill du istället ha hjälp med att implementera nudgen, kontakta Nudgd.

Logga in