Använd symbol för delade saker och delandeekonomin

Det är inte alltid helt lätt att hålla koll på vilka saker och vilken mat tillhör specifika personer eller alla i exempelvis delade kök. En symbol som representerar delandeekonomi skulle kunna hjälpa till att göra det tydligare, och därmed också minska både matsvinn och annan resursförbrukning.

Återvinningssymbolen känner de flesta igen, liksom symbolerna för toalett, tunnelbana och Twitter. Sådana symboler gör det lättare att navigera både i det offentliga rummet och på internet. Kanske vore det bra med en liknande symbol för produkter som delas? I ett gemensamt kök är det egentligen inte alls svårt att skapa ett system i vilket man bestämmer var alla delade bestick etc. ska ligga, var alla delade köksprylar ska stå och var all delad mat ska ligga. Det svåra är att få människor att komma ihåg och att följa systemet tillräckligt väl i den stressiga vardagen.

Vill du läsa hela nudgen?

Genom att prenumerera på Smart Nudges får du bland annat mer detaljer om hur nudgarna ser ut och om deras resultat. Källor syns också, liksom bilder och ibland även videor.
Vill du istället ha hjälp med att implementera nudgen, kontakta Nudgd.

Logga in