Meny
5 träffar Sökresultatet innehåller nudgar inom följande ämneskategorier: Socialt

Uppmana till att testamentera donation till välgörenhet

Många av oss vill göra gott också efter döden, men det är inte alltid lätt att komma ihåg det när man skriver sitt testamente. Därför kan det vara en effektiv nudge att leverantörer av juridiska tjänster ställer nudgande frågor om huruvida man vill skriva in donationer i sitt testamente.

Uppmuntra åtaganden om att skänka pengar om ett par månader

Många tycker att det är lättare att bestämma sig för att skänka pengar i framtiden än att göra det direkt i stunden. En nudge som visat sig effektiv för att öka donationer till välgörenhetsorganisationer är att få människor att förbinda sig till att skänka pengar i framtiden.

Tjänsten Resvana: Nystartseffekten nudgar till nya, hållbara resvanor

Nystarter gör vanor lättare att bryta. Med vältajmade SMS, mottagaranpassning, inbyggd analys och bekvämt serverad info om hållbara resealternativ nudgar vår webbtjänst medborgare, anställda och besökare m.fl. till klimatsmarta och hälsosamma resvanor.

Ställ påminnande frågor som ökar källkritiken i sociala medier

I dagens informationssamhälle har det blivit alltmer viktigt att vara källkritisk. Ibland kan vi behöva en nudge för att komma ihåg att bedöma hur trovärdig en källa är. Ett smart sätt att göra det är att ställa kritiska frågor i rätt tillfälle.

Välgörenhetsknapp vid pantning för ökade donationer

Donationer till välgörenhetsorganisationer hjälper till att minska klyftorna i världen. Ett väldigt enkelt sätt att hjälpa människor att komma ihåg att ge är att tydliggöra möjligheten att skänka sin pant till bättre behövande.